Andere merken

Valeo heeft als Multi-Specialist een groep merken gecreëerd met respect voor hun eigen identiteit. Cibié en SWF spelen een grote rol die bijdraagt aan het verbeteren van de reputatie van de groep.

SWF

“Spezial Werkzeugfabrik Feuerbach”, een toonaangevend merk in Duitsland, kwam in 1998 bij de Valeo Group en versterkte daarmee de positie van Valeo op de ruitenwissermarkt.

Met zijn sterke positie op de OE-markt (Original Equipment), vooral voor industriële voertuigen en voor Duitse fabrikanten, biedt SWF zijn meest geavanceerde technologieën ook aan op de vervaningsmarkt.

 

CIBIÉ

Het bedrijf begon pas echt te groeien na de komst van Pierre Cibié, de zoon van meneer Cibié. Deze briljante uitvinder, die ook expert was in het technische en juridische gebied, heeft de wereld van de autoverlichting veranderd. Hij was de eerste die het concept van rechthoekige koplampen die in de carrosserie van de auto gemonteerd konden worden, introduceerde (deze werden toegepast op de Citroën Ami 8).

Er werden in de afgelopen 80 jaar bijna 150 patenten aangevraagd. Cibié is een leverancier voor rally's en de bekendste autoraces ter wereld.