Kies profiel:
Garagist
  • Distributeur
  • Automobilist

Zijmarkeringsverlichting

Zijmarkeringsverlichting

Signaleringsproducten hebben twee hoofdfuncties. Ze informeren andere bestuurders en leveren een belangrijke bijdrage aan het design. Ongeveer 25% van het uiterlijk van nieuwe auto's wordt beïnvloed door de verlichting.

 

Valeo, als fabrikant die constant innoveert op het gebied van design en veiligheid, ontwikkelt ook producten die minder energie verbruiken om zo de CO2-uitstoot te verlagen. De focus ligt hierbij op het gebruik van leds voor signaleringsfuncties. De snelle reactietijd van leds verkort de remweg van het achteropkomend verkeer met 5 m bij een snelheid van 90 km/h. Led-achterlichten verminderen bovendien de CO2-uitstoot met 0,5 g per kilometer in vergelijking met gloeilampen Valeo levert voor de IAM meer dan 500 onderdeelnummers voor achterlichten en ongeveer 200 onderdeelnummers voor koplampen.

 

Gloeilampen zijn in de auto-industrie nog steeds het meest voorkomende type verlichting voor achterlichten en koplampen, maar de led-technologie krijgt steeds meer voet aan de grond, bij signaleringsfuncties nog meer dan bij koplampen. Light-emitting Diodes (leds) geven veel licht en verbruiken minder stroom dan normale gloeilampen. Bovendien bieden ze, dankzij hun compacte formaat, meer mogelijkheden qua design.

Gerelateerde producten