ЛЕТ
Kies profiel:
Garagist
  • Distributeur
  • Automobilist

Compressors

Compressors

De compressor is het belangrijkste onderdeel van de koudekring van het aircocircuit en is qua technologie het meest complex. Om aan bijna alle verwachtingen van de klant te kunnen voldoen heeft Valeo met zijn knowhow een volledig assortiment nieuwe compressoren ontwikkeld met verschillende technologieën. compressoren kunnen in twee hoofdgroepen worden ingedeeld: plunjercompressoren en roterende compressoren. Het plunjertype wordt het meest gebruikt. Bij plunjercompressoren wordt de slingerplaattechnologie of de kantelplaattechnologie gebruikt. De belangrijkste technologieën voor de roterende compressor zijn de schottentechnologie en de scroll-technologie.

 

De door Valeo toegepaste technologieën voor compressoren kunnen in drie categorieën worden onderverdeeld: DKV, DKS en DCS. Elke compressor van Valeo is volgens de normen van het OE-proces getest: lekkage, duurzaamheid, geluidsproductie, trillingen, enz. Met meer dan 440 onderdeelnummers vindt u bij Valeo altijd de compressor die u nodig hebt. Valeo kan dankzij de OE-knowhow en innovaties op technisch gebied aan al de eisen van uw voertuig voldoen. Het ontwerp van de compressoren van Valeo is geoptimaliseerd, ze zijn perfect afgewerkt en hun onderdelen, met name de kleppen, lagers, plunjers, slingerplaten en koppelingen, zijn met uiterste zorg geselecteerd.

 

Betrouwbaarheid en een hoog prestatieniveau zijn daarmee gegarandeerd. Valeo streeft ernaar het geluids- en trillingsniveau te beperken om het rijcomfort te verbeteren. In geval van een beschadigde compressor door bijvoorbeeld een aanrijding of lekkage, moet de compressor worden vervangen. Controleer bij het vervangen van de compressor het hele aircocircuit, spoel het circuit en vervang het reservoir met droger en de expansieklep. In extreme gevallen van beschadiging, waarbij veel metaaldeeltjes vrijgekomen zijn, dienen tevens de condensor en hogedrukleiding vervangen te worden. Dit ter voorkoming dat achtergebleven metaaldeeltjes de nieuwe compressor beschadigen.