ЛЕТ
Kies profiel:
Garagist
  • Distributeur
  • Automobilist

Startmotoren

Startmotoren

Valeo is al meer dan 100 jaar een innovatieve specialist in draaiende componenten, van conventionele startmotoren tot de nieuwste generatie compacte en versterkte startmotoren.

De prestaties en kwaliteit van de nieuwe startmotoren van Valeo staan op hoog niveau, wat garant staat voor zeer tevreden klanten.

De betrouwbaarheid, de veiligheid en de hoogwaardige kwaliteit van de nieuwe producten zijn het resultaat van voortdurende innovatie en strenge testcriteria.

Dankzij de sterke vertegenwoordiging op de OE-markt levert Valeo kort na de introductie startmotoren voor de meest recente toepassingen. De prestaties en betrouwbaarheid van de nieuwe startmotoren van Valeo zijn gedurende 40.000 cycli getest door middel van metingen van de draaisnelheid en temperatuur, als ook elektrische metingen. Daarnaast worden de componenten tot het uiterste getest door ze bloot te stellen aan een zoutwaternevel, sterke temperatuurwisselingen en trillingen, om te voldoen aan de strengste eisen van de autofabrikanten.

Valeo kan aan alle wensen van de markt voldoen dankzij een breed assortiment van technologieën: permanente magneten of inductoren met veldwikkelingen, reductieoverbrengingen, dempers en speciale startmotoren voor dieselmotoren zijn enkele voorbeelden van technologieën die ten behoeve van specifieke toepassingen zijn ontwikkeld.

De nieuwste generatie startmotoren, zoals de TS en de TSC, is niet alleen krachtiger en efficiënter maar ook compacter dan oudere generaties. Hierdoor past de startmotor beter in de motorruimte zonder dat de prestaties minder zijn. Deze technologie wordt toegepast bij Ford, PSA, Volkswagen en Renault-Nissan. Het Valeo Premium assortiment ruilstartmotoren bestaat uit meer dan 700 referenties voor alle toepassingen, zowel van Europese als Aziatische makelij.

Dankzij de sterke vertegenwoordiging op de OE-markt en de time-to-market strategie levert Valeo voor de aftermarket een assortiment ruilstartmotoren voor alle toepassingen, waaronder ook recente modellen. De meer dan 30 jaar ervaring in revisie, samen met de OE-expertise van Valeo hebben geresulteerd in een revisieproces voor startmotoren volgens een specifieke, hoge kwaliteitsstandaard. Dankzij het specifieke revisieproces voor startmotoren levert Valeo producten van de hoogste kwaliteit.

 

De ingezamelde startmotorkarkassen worden naar een specifiek productiecentrum verzonden, alwaar de verschillende stappen van het revisieproces worden uitgevoerd:

1. Na demontage worden alle onderdelen gereinigd en gezandstraald.

2. Elk rondsel wordt gecontroleerd en eventueel vervangen door een nieuw exemplaar met 100% OE-vet. Versleten onderdelen worden systematisch vervangen. De steunen kunnen worden gereviseerd als deze buiten de tolerantie vallen. Valeo garandeert een perfecte constructie en montage dankzij gebruik van OE-technische tekeningen.

3. Met speciale testbanken waarop het starten wordt gesimuleerd, wordt de startsolenoïde getest.

4. De collectoren van het anker worden indien nodig vervangen om de oorspronkelijke elektrische werking te herstellen.

5. Valeo kan magneten vervangen of door middel van speciale processen hermagnetiseren om de levensduur te vergroten.

 

Voordat een laatste laklaag wordt aangebracht, worden alle gereviseerde componenten gemonteerd en wordt elk compleet product getest op een mechanische testbank (waarbij o.a. het toerental en de temperatuur worden gemeten en de overbelastingscondities en de mechanische conditie worden getest).

De OE-normen worden tijdens het gehele revisieproces nauwgezet gehanteerd.

OE-testbanken en meetapparatuur worden gebruikt om de onderdelen op meer dan 40 controlepunten te valideren.

Nadat ze zijn geassembleerd, worden alle gereviseerde onderdelen onder dezelfde omstandigheden opnieuw getest voordat ze van een etiket worden voorzien en worden verpakt. Alle gereviseerde startmotoren van Valeo zijn 100% asbestvrij.