ЛЕТ
Kies profiel:
Garagist
  • Distributeur
  • Automobilist

Vrijlooppoelie + beschermkap

De vrijlooppoelie vormt de mechanische verbinding tussen de dynamo en de krukaspoelie. De poelie drijft de dynamo aan zodat de accu wordt geladen.

De Overrunning Alternator Pulley (OAP), ook wel vrijlooppoelie genoemd, is een vervangingsonderdeel van de complete dynamo. De vrijlooppoelie bestaat uit een poelie waarvan de buitendiameter geschikt is voor een multi-V-riem (aandrijfriem), een vrijloopkoppeling met lagerondersteuningen, een binnenring, twee keerringen en een kunststof deksel.

 

De vrijlooppoelie wordt gebruikt om:

- Riemaandrijvingssystemen te beschermen door motortrillingen te dempen, wat de levensduur van de riemaandrijving ten goede komt

- Trillingen en bijgeluiden van de riemaandrijving zo veel mogelijk te beperken, wat het rijcomfort ten goede komt

- Wrijvingsverliezen te beperken als gevolg van een slippende riem

- De dynamorotor vrij te kunnen laten draaien wanneer het motortoerental daalt of wanneer de motor wordt afgezet, zodat het systeem zo efficiënt mogelijk is en het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot afnemen

 

Valeo is een van 's werelds experts op het gebied van elektrische systemen en presenteert nu zijn assortiment vrijlooppoelies als aanvulling op het aanbod dynamo's. Hiermee krijgen klanten een compleet pakket diensten aangeboden. 

Het aanbod vrijlooppoelies van Valeo: De producten zijn vervaardigd van materialen van de hoogste kwaliteit en getest volgens de strenge kwaliteitsnormen van Valeo om robuustheid van elk onderdeel te garanderen. Door zijn leidende positie op de OE-markt en meer dan 30 jaar ervaring in de revisie van onderdelen, levert Valeo een van de beste assortimenten Elektrische Systemen voor de aftermarket, van de nieuwste innovaties tot vervangingsonderdelen van OE-kwaliteit. Daarmee bevestigt Valeo zijn positie als multispecialist in Elektrische Systemen voor de aftermarket.

Gerelateerde producten