Kies profiel:
Garagist
  • Distributeur
  • Automobilist

Remvloeistof

Remvloeistof

Remvloeistof vormt de kern van het remsysteem. De vloeistof zorgt ervoor dat het volledige vermogen dat door het rempedaal, de rembekrachtiger en de elektronische remhulpsystemen, zoals ABS en ESP, wordt gegenereerd, op elk wiel wordt overgebracht. Vanwege de hitte die wordt gegenereerd bij het contact tussen het frictiemateriaal en het wiel, moet een goede remvloeistof bestand zijn tegen hoge temperaturen om "vapour lock" te voorkomen. Dit fenomeen doet zich voor als de temperatuur in het remsysteem hoger is dan het kookpunt van de remvloeistof en het veroorzaakt een afname van het remvermogen.

 

Daarom moet de vloeistof in het remsysteem worden gecontroleerd en vervangen als het kookpunt lager is dan 180°C. Dankzij Valeo's permanente inzet voor kwaliteit en innovatie en zijn knowhow als premium OE-leverancier voor de auto-industrie kan het merk aftermarket-oplossingen voor alle toepassingen aanbieden.

 

Voor elke behoefte is er een perfect geschikt product:

  • Optimale weerstand tegen verlaging van het kookpunt, veel beter dan volgens de normen is vereist
  • Verschillende samenstellingen, voor elke behoefte
  • Nieuw verpakking voor gemakkelijke opslag en snellere herkenning van de inhoud

 

Info van Valeo Test regelmatig de kwaliteit van de remvloeistof met de remvloeistoftester van Valeo en vervang de remvloeistof en ontlucht het remsysteem elke ongeveer twee jaar.