ЛЕТ
Kies profiel:
Garagist
  • Distributeur
  • Automobilist

Koppelingsset

Koppelingsset

Sterkere motoren, langere versnellingsbakverhoudingen en nieuwe eisen voor wat betreft de levensduur hebben geleid tot de ontwikkeling en productie van complexere koppelingssystemen, zoals de Valeo SAT-koppelingen (SAT = zelfstellende technologie). SAT is een revolutionaire technologie van Valeo waarbij gebruik wordt gemaakt van een automatisch slijtagecompensatiesysteem op de drukplaat. Hierdoor wordt de levensduur van de koppeling verlengd en is het pedaal gemakkelijker in te trappen. Valeo levert ook koppelingen met zelfstellende technologie aan truckfabrikanten.

 

Valeo is steeds op zoek naar nieuwe oplossingen voor de aftermarket. Daarom hebben onze ingenieurs een nieuwe koppelingsset ontwikkeld, de HEC (High Efficiency Clutch) om zelfstellende koppelingen van concurrenten te vervangen. Deze koppelingen voldoen qua kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid aan alle verwachtingen. Het resultaat van jarenlange research in de R&D-centra van Valeo is een verbeterde drukgroep en een slijtvastere voering (van 190 mm tot en met 260 mm). Voor deze oplossing is geen speciaal gereedschap vereist, wat de montage vergemakkelijkt. Momenteel bestaat het assortiment uit 3400 onderdeelnummers (sets en losse componenten) waarmee 91% van het totale wagenpark is gedekt. Ze zijn geschikt voor een groot deel van de producten van de belangrijkste Franse, Duitse, Koreaanse, Japanse en Italiaanse fabrikanten.

 

Kies Valeo

Een breed assortiment conventionele koppelingssets:

  • 3-DELIGE SET, inclusief concentrische hulpcilinder (CSC): 100 onderdeelnummers leverbaar
  • Zelfstellende technologie (SAT): 205 onderdeelnummers leverbaar > waarvan High Efficiency-koppelingen (HEC): 65 onderdeelnummers leverbaar
  • Bedrijfswagenkoppelingen: 700 onderdeelnummers leverbaar > waarvan 100 onderdeelnummers voor gereviseerde onderdelen

 

Een alsmaar groeiend aanbod voor Koreaanse en Japanse auto's Valeo biedt vele verkoopkansen met Aziatische toepassingen. Met hetzelfde kwaliteitsniveau en dezelfde service als de overige assortimenten van Valeo. Valeo investeert in alle productgroepen om het aanbod voor Koreaanse en Japanse voertuigen enorm uit te breiden zodat u minder leveranciers nodig hebt. Dankzij ons assortiment van meer dan 670 onderdeelnummers voor sets, wordt nu ongeveer 80% van de Japanse auto's door Valeo gedekt.

 

Met name voor conventionele koppelingssets voor voertuigen van alle generaties komen nieuwe onderdeelnummers beschikbaar. Er zijn toepassingen beschikbaar voor bekende modellen als de Hyundai Accent, de Nissan Micra, de Daewoo Matiz, de Suzuki Grand Vitara, de Toyota Aygo en Yaris en nog vele andere. Belangrijke knowhow: assortiment gereviseerde onderdelen voor bedrijfswagens Valeo reviseert koppelingssets voor bedrijfswagens, met name koppelingen waarvan de platen een diameter hebben van meer dan 330 mm. Het revisieproces wordt uitgevoerd in onze productiefaciliteit waar ook de OE-koppelingssets worden geproduceerd. Valeo heeft in heel Europa een efficiënt inzamelproces opgezet om de basiscomponenten bij alle klanten te kunnen inzamelen. Zo wordt per set tot wel 50 kg aan grondstof uitgespaard (tot wel 90 kg bij dubbele plaat-koppelingssets). Na binnenkomst worden de basiscomponenten gesorteerd, ontmanteld en gereinigd. Vervolgens worden de onderdelen op testbanken getest waarna de component op de productielijn weer wordt geassembleerd. Het revisieproces voldoet volledig aan de eisen voor de productie van OE-producten.