Kies profiel:
Garagist
  • Distributeur
  • Automobilist

AANZIENLIJKE ASSORTIMENTSUITBREIDING VALEO DMF & KIT4P™

AANZIENLIJKE ASSORTIMENTSUITBREIDING VAN VALEO, DE TWEEMASSAVLIEGWIEL- EN KIT4P™-SPECIALIST

 

Met een aanzienlijke uitbreiding van het DMF-aanbod, biedt Valeo nu een concurrerend assortiment van meer dan 110 Valeo FullPACK DMF™ (originele tweemassavliegwiel- en koppelingsset), 250 tweemassavliegwielen en 180 Valeo Kit4P™ (vliegwielconversiesets) en dekt daarmee ongeveer 70% van het Europese DMF-wagenpark. Valeo verstevigt hiermee zijn marktpositie als tweemassavliegwielspecialist, met een oplossing voor de behoeften van elke klant.

VS - Transmission Systems FullPACK DMF 837304 001.png         VS - Transmission Systems Clutch 4P Kit kit 4P_11_01_25.png

Valeo FullPack DMFTM                                   Valeo Kit4PTM

 

Een innovatief en compleet tweemassavliegwielassortiment

78 nieuwe DMF-referenties afkomstig uit jarenlange OE-expertise

Sinds meer dan 95 jaar als grote speler op gebied van originele uitrusting (OE) van transmissiesystemen, heeft Valeo in 2018 40 nieuwe Valeo FullPACK DMF™ en 38 nieuwe in Italië, Spanje en Korea geproduceerde tweemassavliegwielen op de markt gebracht. Hiermee wordt de dekking van het Europese wagenpark met 12 punten verhoogd. Dit omvat toepassingen voor de meeste populaire Europese voertuigen, zoals de Audi A3 en A4, Peugeot 308 en 3008, Renault Clio en Mégane, Volkswagen Golf en Passat. Vertrouwend op hoogwaardige R&D en door jaren aan OE-expertise opgedane productiemogelijkheden, biedt Valeo een kwalitatief hoogwaardige en concurrerende oplossing voor garages en distributeurs wereldwijd, met een waardevol aanbod van 360 referenties.

Valeo VBlade™ DMF, de nieuwste zelfontwikkelde exclusieve innovatie op de DMF-markt

Exclusief door Valeo ontwikkelde technologie, om de traditionele DMF-technologie op geselecteerde voertuigen te vervangen.

De gepatenteerde Valeo VBlade™ DMF-technologie is in maart 2018 op de markt gekomen. Deze technologie gebruikt de centrifugale kracht van twee bladen in plaats van de normale DMF-veren, waardoor de Valeo VBlade de meest duurzame is van het Valeo DMF-assortiment en een efficiënte absorptie van motoracyclisme behouden blijft.
De eerste onderdeelnummers van Valeo VBlade™ DMF zijn al beschikbaar voor toepassingen in Volkswagen LT 28-35, LT 28-46.

 

Valeo V-Blade

Valeo VBLADE™ DMF

 

Valeo Kit4P™, de intelligente oplossing voor comfort en duurzaamheid

De Valeo Kit4P™ conversieset is een slim alternatief voor de tweemassavliegwieltechnologie en wordt al meer dan 15 jaar geproduceerd in Valeo-OE-fabrieken in Spanje, Turkije en Korea. De set is een concurrerende oplossing speciaal voor voertuigen met een intensiever gebruik. Door het vervangen van het tweemassavliegwiel door een star vliegwiel en een koppelingsplaat met Valeo lange slag dempertechnologie (Long Travel Damper), garandeert deze Valeo-innovatie een efficiënte absorptie van motoracyclisme en zorgt voor de bescherming van de transmissie door een efficiënt dempingssysteem in de koppelingsplaat in plaats van in het vliegwiel.

Long travel damper

Valeo demper met lange slag-technologie

De Valeo Kit4P™ zorgt ook voor een verhoogde duurzaamheid van het koppelingssysteem. Ten eerste zorgt het voor een betere warmteoverdracht tussen het vliegwiel en de koppelingsschijf (gemiddeld 50 °C lagere temperatuur in vergelijking met tweemassavliegwieltechnologie), wat voortijdige slijtage van het frictiemateriaal voorkomt. Dit maakt het tot de perfecte oplossing voor stop/start-motoren, die vanwege het toegenomen aantal startreeksen meer warmte genereren.

Ten tweede zal de Valeo Kit4P™, indien uitgerust met efficiënte Valeo HEC-koppelingstechnologie (High Efficiency Clutch), profiteren van het slijtvastere frictiemateriaal en de versterkte drukgroep, voor een langdurig stabiel rijcomfort.

Tot slot heeft het starre vliegwiel van de Valeo Kit4P™ een garantie van 1 miljoen kilometer en hoeft nooit te worden vervangen nadat een Valeo Kit4P™ is gemonteerd in het voertuig.

 

Valeo Kit4P 1M

Valeo Kit4P™ vliegwiel met garantie van 1 miljoen km

 

Zoals blijkt uit tests door Applus+ IDIADA bij inbouw in een Seat Ibiza 1.9TDI 77kW en zoals gecertificeerd in rapport LM1804035/07 uit mei 2018 zijn de prestaties van de Valeo Kit4PTM op gebied van brandstofverbruik vergelijkbaar met die van de tweemassavliegwieltechnologie. De belangrijkste factoren voor brandstofverbruik zijn het gewicht en de inertie en die zijn bij dezelfde voertuigen gemiddeld identiek aan die van tweemassavliegwielen en Valeo Kit4P™.

Als erkenning van de hoge kwaliteit van de Valeo Kit4P™-technologie, worden voertuigen in OE al sinds 1994 met de lange slag demper uitgerust en is deze oplossing in OE ook gebruikt ter vervanging van de tweemassavliegwieltechniek bij voertuigen met een vroegtijdig defect in het koppelingssysteem.

Het dubbele aanbod Valeo FullPack DMF™ en Valeo Kit4P™ biedt een aangepaste oplossing voor de behoeften van alle bestuurders, waardoor garages en distributeurs succes kunnen hebben op de tweemassavliegwielmarkt.

Vertrouw op Valeo, de specialist in het tweemassavliegwielsegment!

Valeo Service logo

Technische informatie en montage-instructies: www.valeotechassist.com

Technische hulp: Bel 00 800 9000 50 80 (gratis nummer)

PERSBERICHTEN