ЛЕТ
Kies profiel:
Garagist
  • Distributeur
  • Automobilist

Dubbele natte koppelingen van Valeo

Valeo breidt zijn portfolio voor de onafhankelijke aftermarket uit: de Franse toeleverancier voor de automobielindustrie biedt nu ook de zeer efficiënte en emissievriendelijke dubbele natte koppelingen aan, zoals gebruikt door Renault, Mercedes, BMW en Mini.

De dubbele natte koppeling (DWC – Dual Wet Clutch) biedt een beter rijcomfort en vermindert de CO2-uitstoot dankzij een efficiënter brandstofverbruik tijdens het schakelen: De dubbele koppelingssystemen van de Franse automobieltoeleverancier Valeo hebben talrijke voordelen. De leverancier breidt momenteel zijn koppelingsgamma voor de onafhankelijke vervangingsmarkt uit met DWC’s en biedt werkplaatsen ook tal van opleidingsmaterialen aan voor de installatie van deze efficiënte en klimaatvriendelijke oplossing.

Met zijn oplossingen voor droge en natte dubbele koppelingssystemen is Valeo de toonaangevende fabrikant van originele uitrustingen voor tal van bekende merken zoals Hyundai, Kia, BMW, Mercedes en Renault. 

Ongeveer drie miljoen voertuigen zijn momenteel uitgerust met koppelingen van Valeo. Bovendien bedient de Franse leverancier met de dubbele koppelingssystemen een sterk groeiende markt. De dubbele systemen worden in steeds meer voertuigen gebruikt. Tegen 2030 zal - volgens de ramingen van Valeo - het Europese marktpotentieel groeien tot meer dan 60 miljoen voertuigen.

 

Vloeiender schakelen met de natte koppeling

Sinds 2020 biedt Valeo al droge dubbele koppelingen (DDC) aan voor de aftermarket, en met de nog efficiëntere DWC-systemen wil Valeo zich nu nog sterker positioneren als aftermarket-specialist op het gebied van koppelingen. Het belangrijkste kenmerk van systemen met dubbele koppeling zijn de twee transmissieassen. Eén voor de eerste, derde, vijfde en zevende versnelling en een tweede as voor de tweede, vierde en zesde versnelling, als ook de achteruitversnelling. Bij het schakelen wordt terwijl de ene as geactiveerd is, op de andere as de versnelling al ingeschakeld. Door de koppeling van de ene as te openen en die van de andere te sluiten, kan er zeer snel en zonder verlies van koppeloverdracht geschakeld worden. Schakelen met dit systeem gaat soepeler en efficiënter, waardoor brandstof en emissies worden bespaard. 

 

Natte koppelingssystemen worden gekenmerkt door een extra verhoogd rendement en combineren de voordelen van traditionele handgeschakelde en automatische transmissies. De term nat komt van de meervoudige plaatkoppeling, die in een oliebad loopt. Hiermee wordt een betere koeling bewerkstelligd en kunnen er hogere koppels overgedragen worden.Valeo-systemen worden gekenmerkt door een laag geluidsniveau en trillingsarme werking. De Valeo-oplossingen voor de aftermarket voldoen consequent aan de bewezen OE-kwaliteit.

 

Uitgebreid opleidingsmateriaal

Valeo biedt werkplaatsen een uitgebreid serviceprogramma aan, als onderdeel van deze productuitbreiding. Met behulp van video-tutorials, live online trainingen, interactieve presentaties en opleidingsdocumenten krijgt het werkplaatspersoneel alle belangrijke informatie over de installatie en montage van de nieuwe koppelingssystemen.