Kies profiel:
Garagist
  • Distributeur
  • Automobilist

Koppelingencatalogus 2017/2018

Helmond – Nederland – 04/09/2017. Valeo Service introduceert de nieuwe 2017/2018 editie van de koppelingencatalogus voor personen- en lichte bestelwagens, toegespitst op de onafhankelijke aftermarkt.

De nieuwe 2017/2018 editie van de koppelingencatalogus voor personen- en lichte bestelwagentoepassingen is uitgebracht in juli 2017.

De nieuwe catalogus bevat het gehele Valeo Service koppelingenaanbod, met meer dan 3.000 transmissieproducten, zoals koppelingskits, tweemassavliegwielen, hydraulische delen en losse onderdelen. De catalogus bevat koppelingstoepassingen, die reiken van Volkswagen Golf 1 tot en met de laatste Mercedes A-klasse of de Citroën DS3. Valeo Service biedt hiermee één van de breedste assortimenten voor het gehele West-Europese wagenpark. Het aanbod blijft uitgebreid worden, met de lancering van meer dan 300 nieuwe koppelingsproducten per jaar.

Alle meest recente technologische innovaties zijn opgenomen in de nieuwe catalogus, zoals het DMF met extra binnendemper, het hydraulische druklager (CSC) voor sequentiële versnellingsbakken en Valeo’s zelfstellende koppelingstechnologie (SAT, 29 referenties), maar ook de door Valeo specifiek voor de aftermarkt ontwikkelde HEC-koppeling (High Efficient Clutch, 80 referenties). Valeo SAT is een revolutionair systeem, waarbij de drukgroep door middel van een zelfstellend mechanisme de slijtage van het frictiemateriaal compenseert door de relatieve hoogte van de druktafel aan te passen. Valeo’s HEC koppelingtechnologie is een robuuste combinatie van een verbeterde drukgroep en een koppelingsplaat voorzien van frictiemateriaal met aanmerkelijk lagere slijtage. Beide oplossingen zorgen voor een gelijkblijvende pedaaldruk gedurende de gehele levensduur van de koppeling en behoeven bij de montage geen speciale gereedschappen. Dit in tegenstelling tot andere in de aftermarkt aangeboden oplossingen.

Het opzoeken van de juiste koppeling bij een voertuig wordt in de catalogus ondersteund met aanduidingen zoals motor-, versnellingsbak- en chassisnummers, productiedatums en specifieke afmetingen en laat de specifiek op het gekozen voertuig afgestemde combinatie van artikelen zien. Alle gerenomeerde technologische oplossingen van Valeo Service worden voorgesteld. Handige specifieke pictogrammen geven zowel garagisten als distributeurs duidelijkheid aan welke oplossing beschikbaar is: 2-delige koppelingskits, 3-deligekoppelingskits met mechanisch druklager, DMF’s and KIT4P (DMF conversieset), maar ook de nieuwe producten zoals de 3-delige koppelingskits met hydraulisch druklager, de KIT4P met hydraulisch druklager en de allernieuwste oplossing: de FullPACK DMF.

De alles-in-één oplossing FullPACK DMF bevat een dubbel massa vliegwiel, een frictieplaat, een drukgroep, een druklager (mechanisch or hydraulisch) en bevestigingsmaterialen, samen in één enkele doos en verzekert een pefecte samenstelling van componenten. Het identificeren en selecteren van de juiste artikelen voor het vervangen van het complete DMF-koppelingssysteem was nog nooit zo eenvoudig. Dit succesvolle aanbod van FullPACK DMF, met nu al meer dan 60 referenties, groeit zeer snel met nog eens 18 te lanceren referenties van juli tot december 2017.

Los van de traditionele toepassingslijst, bevat de catalogus ook handige secties die helpen bij de identificatie van de juiste onderdelen: OES en IAM crosslijsten, een keuzelijst met alle gedetailleerde technische karakterestieken, 45 pagina’s met hoge resolutie kleurenfoto’s van voor- en achteraanzichten van de hydraulische koppelingsdelen, om alle bevestigingspunten goed te kunnen controleren en zo het juiste product te kunnen selecteren.

Valeo Service data kan ook gevonden worden via alle gerenomeerde online catalogi in Europa, waaronder TecDoc met gecertificeerde dataleverancier; ETAI en MAM in de UK.

Downloaden Koppelingencatalogus 2017/2018

 

New catalogus image