Kies profiel:
Garagist
  • Distributeur
  • Automobilist

VALEO AQUABLADE™

VALEO AQUABLADE™
VALEO AQUABLADE™ INNOVATIEVE RUITENWISSERSYSTEMEN VOOR DE AFTERMARKET

 

Het nieuwe exclusieve Valeo AquaBlade ruitenwissersysteem is de nieuwste wissertechnologie die de rijveiligheid verbetert door homogener wissen dat het zicht nooit onderbreekt omdat de vloeistof over de hele lengte van de wisser wordt verdeeld en onmiddellijk wordt weggeveegd. De veiligheid van de bestuurder wordt sterk verhoogd omdat het Valeo AquaBlade ruitenwissersysteem het zicht nooit onderbreekt waardoor 4 meter remafstand wordt bespaard bij rijden met 50 km/uur***.

Valeo Silencio

 

Valeo N1 in wipers

 

Valeo Silencio AquaBlade:  Innovatie van de wereldwijde nr. 1 in Ruitenwissersystemen

Valeo Silencio verwelkomt het revolutionaire en exclusieve Valeo AquaBlade ruitenwissersysteem in zijn assortiment, ontworpen en geproduceerd door Valeo. Sinds 1998 is het kerndoel van Valeo Silencio om exact dezelfde innovatieve OE-technologieën beschikbaar te maken voor aftermarket-professionals en bestuurders. Deze doorlopende inzet voor innovatie en excellentie heeft Valeo geleid naar de nr. 1 positie wereldwijd op gebied van ruitenwissersystemen*.

 

Beter, krachtiger, slimmer.

Nu neemt Valeo een grote stap vooruit om nog efficiëntere producten en sterk onderscheidende ontwerpen te leveren.

Naast de conventionele wisserbladen, hybride wisserbladen, Flatblades en de wisserbladen voor de achterzijde, die kort geleden zijn geüpgraded in het Valeo SilencioTM-assortiment, is een extra technologie in het assortiment: de exclusieve Valeo AquaBlade-innovatie, winnaar van de PACE-prijs** en vanaf september 2018 beschikbaar voor de aftermarket.

 

Wat maakt Valeo AquaBlade uniek? Traditionele ruitenwissersystemen spuiten de ruitenwisservloeistof uit de motorruimte of de motorkap. Dit systeem heeft een aantal tekortkomingen, zoals ongelijkmatige verdeling van de vloeistof over de voorruit, prestaties afhankelijk van de voertuigsnelheid en een grote vloeistofverspilling. Nog belangrijker echter is dat de spray het zicht meer dan een seconde blokkeert.

 

Het Valeo AquaBlade ruitenwissersysteem wast al deze gebreken weg, levert beter zicht en dus een grotere veiligheid. De vloeistof wordt niet op de voorruit gespoten, maar over de hele lengte van het ruitenwisserblad verdeeld. Het hele oppervlak dat door het wisserblad wordt gedekt, wordt uniform gereinigd, onafhankelijk van de voertuigsnelheid. Dit is vooral belangrijk voor voertuigen met grote voorruiten, zoals bestelwagens en sommige stadsauto's. Met het Valeo AquaBladeTM ruitenwissersysteem wordt de juiste hoeveelheid vloeistof geleverd waar deze nodig is, waardoor het vloeistofverbruik wordt gehalveerd en het gewicht aanzienlijk wordt verlaagd.

 

Vanaf deze herfst wordt het Valeo Silencio ruitenwisserbladassortiment verrijkt met het nieuwste Valeo AquaBlade ruitenwissersysteem voor voertuigen uitgerust in OE zoals Volvo XC60, Volvo V60 en de nieuwste Renault Alpine. In overeenstemming met OE-specificaties biedt Valeo Silencio 2 versies van de AquaBlade: de verwarmde en onverwarmde versie.


Valeo AquaBladeTM in een paar woorden
> Verbeterde veiligheid - Valeo AquaBladeverbetert de wiseffectiviteit en daarmee de veiligheid van de bestuurder met 4 meter minder remafstand bij rijden met 50 km/uur***.
> Wisprestaties bij hoge snelheid - de asymmetrische spoiler zorgt voor een perfecte en gelijkmatige druk over de voorruit 
> Vloeistofbesparing - het systeem helpt het reinigingsvermogen van de wissers te verbeteren met het gebruik van slechts de helft van de vloeistof van conventionele systemen.
> Algehele gewichtsvermindering van het systeem - Het Valeo AquaBlade
 ruitenwissersysteem is zo nauwkeurig dat de gebruikte hoeveelheid vloeistof wordt gehalveerd, waardoor het gemiddelde systeemgewicht wordt verminderd met 2 kg en de CO2-uitstoot met 0,2 g.

Omdat Valeo geeft om alle klanten, zet de aftermarketspecialist zich in om te voldoen aan de vereisten van klanten en de beste ondersteuning te bieden:

  • Verbeterde zicht- en leesbaarheid op Tecdoc®
  • Technische training en promotie met onze ervaren professionele automotive trainers, die de aftermarket kennen. 
  • Technische hotline en Connected Assistance voor snelle en professionele antwoorden over verwijzingen, toepassingsvereisten of plaatsingsproblemen: bel 00800 9000 50 80 (gratis nummer).
     


*Personenwagen OE Wereldwijd marktaandeel 2017 in waarde, exclusief vrachtwagens.
**2012 Automotive News PACE-prijzen in de categorie productinnovatie.
***Bron: Fraunhofer Institute IOSB onderzoek van +5500 tests uitgevoerd onder echte rij-omstandigheden.

PERSBERICHTEN