ЛЕТ
Kies profiel:
Garagist
  • Distributeur
  • Automobilist

Valeo bij Auto Shanghai 2023

Valeo bij Auto Shanghai 2023
Valeo presenteert zijn nieuwste technologieën voor slimmere, veiligere en groenere mobiliteit op Auto Shanghai 2023. China is het grootste land van Valeo met 35 vestigingen en bijna 20.000 werknemers. Valeo gelooft in "Chinees zijn in China" en heeft zijn aanwezigheid in het land sinds 1994 versterkt. We zijn nu een integraal onderdeel van het lokale ecosysteem en onze 4.000 ingenieurs bereiden de toekomst van mobiliteit voor

 

Al bijna drie decennia bouwt Valeo vertrouwensrelaties op met Chinese fabrikanten en leveranciers. Onze vier bedrijfsgroepen en Valeo Service zijn actief in het land en produceren lokaal, met een lokale toeleveringsketen, voor de Chinese markt.Meer dan 90% van onze productie in China is voor de nationale automobielmarkt, die de grootste ter wereld is. In 2022 vertegenwoordigde China 18 % van de verkoop van de groep. Chinese OEM's, zowel traditioneel als nieuw, vertegenwoordigen meer dan 40% van onze OEM-verkoop en 45% van onze orderinname in het land.

ZHOU Song, Valeo China President legt uit "in 2022 lanceerde Valeo het ‘Move Up’ plan, dat vier strategische ontwikkelingsrichtingen identificeerde die aansluiten bij markttrends: elektrificatieversnelling, ADAS-versnelling, interieurbeleving, heruitvinding en verlichting overal. Deze pijlers vormen het middelpunt van de ontwikkeling van de automobielindustrie in China. Het eerste jaar van implementatie in China heeft sterke resultaten laten zien met een omzetgroei van 7%, het overtreffen van de markt en een orderopname die 2,2 keer onze verkoop vertegenwoordigt."

 


De toekomst van mobiliteit in China voorbereiden

 

Valeo heeft 14 onderzoeks- en ontwikkelingscentra in China met 4.000 ingenieurs die werken aan het voorbereiden van de toekomst van mobiliteit voor de Chinese markt, maar ook voor andere regio's. Na het opzetten van een wereldwijd technologiecentrum in Wuhan werd vorig jaar in Peking een Valeo China Innovation and Mobility Center geopend en binnenkort zal in Shanghai een nieuw centrum voor innovatie in ADAS worden geopend.

"Innovatie is een belangrijke drijfveer van Valeo. De groep heeft China altijd in een belangrijke ontwikkelingspositie geplaatst en zal de investeringen in China blijven opvoeren. Bij Valeo China zijn we er trots op om bij te dragen aan de innovatie van de groep, voor de Chinese markt maar ook overzee. Wij verheugen ons op het versterken van lokale R&D-inspanningen en de opleiding van het R&D-personeel, samen met onze partners, om een oneindige en duurzame toekomst voor mobiliteit op te bouwen" zei GU Jianmin, Valeo China CTO.

Naast interne productinnovatie en -optimalisatie heeft Valeo zich altijd ingezet voor open innovatie, het werken met bekende academische instellingen, innovatieve technologiebedrijven en universiteiten om actief samen te werken en een concurrentievoordeel te behouden voor toekomstige bedrijven door middel van continue innovatie. In 2016 richtte de groep een gezamenlijk laboratorium op met de Shanghai Jiao Tong University en investeerde in het Cathay CarTech Fund, met als doel het mobiliteitsecosysteem in China uit te breiden. In 2022 richtten Valeo en Huazhong University of Science and Technology een gezamenlijk laboratorium op voor vibratie en akoestiek (V&A-LAB China) om gezamenlijke innovatie met universiteiten verder te versterken.


Nieuwe eDeliver4U

 

Bij Auto Shanghai presenteert Valeo voor het eerst de nieuwe eDeliver4U, een autonome en elektrische bezorgdroid uitgerust met Valeo’s baanbrekende innovaties en volledig ontwikkeld in China.

De droid is gebaseerd op een geëlektrificeerd chassis waarin Valeo’s 48V-oplossingen voor lichte mobiliteit zijn geïntegreerd. Het is ook uitgerust met Valeo’s nieuwste in massa geproduceerde ADAS sensoren en software stack om geautomatiseerde mobiliteit mogelijk te maken. De Valeo-verlichtingstechnologieën verhogen de veiligheid en zorgen voor communicatie met andere weggebruikers.

De sensorreinigingssystemen zorgen ervoor dat de droid kan werken in alle weersomstandigheden en verschillende wegomgevingen en een ADAS-koelsysteem zorgt voor stabiel rijden, zelfs bij hoge temperaturen.

 


Versnelling elektrificatie

 

China is toonaangevend in de revolutie van elektrificatie en Valeo past zijn tempo aan met ons volledige assortiment e-Powertrain-oplossingen van 12V, 48V tot 800V en van hybride tot pure EV. Onze oplossingen voor elektrificatie zijn nu aan boord van huidige en toekomstige platforms van internationale OEM's, traditionele Chinese merken en nieuwkomers. Valeo’s jarenlange expertise op het gebied van thermische managementsystemen heeft het mogelijk gemaakt om voor een grote Chinese autofabrikant een Smart Heat Pump voor EV te ontwikkelen om het comfort van passagiers te garanderen en tegelijkertijd de autonomie van de batterij te optimaliseren.

Op de stand zullen we ons uitgebreide portfolio presenteren om te voldoen aan alle marktbehoeften met betrekking tot de elektrische aandrijflijn, inclusief de nieuwe generatie elektromotor voor auto's die volledig zeldzaam is en magneetvrij is ontwikkeld in samenwerking met Renault. Valeo zal ook zijn uitgebreide beheer van thermische systemen laten zien, die essentieel zijn voor de prestaties van elektrische voertuigen en zijn opladers.

De relevantie van technologieën die oorspronkelijk ontwikkeld waren voor de automobielindustrie heeft Valeo in staat gesteld om een wereldwijde mobiliteitsspeler te worden met elektrificatieoplossingen voor fietsen (Valeo Cyclee), twee- en driewielers, maar ook robots zoals de eDeliver4U.

 


Geavanceerde versnelling van rijhulpsystemen

 

Als pionier en wereldleider in ADAS heeft Valeo alle sensoren en relevante intelligentie ontwikkeld waardoor de auto de juiste beslissing kan nemen. Een Chinese OEM heeft onlangs erkend Valeo voor het creëren van een compleet Level 2 autonoom aandrijfsysteem met behulp van een 5C-5R-12U sensorset (5 camera's, 5 radars, 12 ultrasone sensoren), een domeincontroller en een softwarestack ontworpen voor ondersteund rijden Level 2 en geautomatiseerd parkeren.

Op de stand presenteert Valeo de bekroonde SCALA 3 LiDAR. Valeo SCALA 1 en 2 maakten voorwaardelijk autonoom rijden in files een realiteit. SCALA 3 vergroot het werkterrein - en daarmee de klantwaarde - van particuliere voertuigen drastisch dankzij een breder gebruiksbereik en hogere snelheidsondersteuning. Valeo is ook gepositioneerd als een leider in robotaxi-apparatuur, omdat SCALA 3 onze klanten in staat stelt robotaxi's op schaal te realiseren, met behulp van een bewezen, beste technologie in massaproductie. Het is al geselecteerd door 3 bedrijven in Noord-Amerika, Europa en Azië, waardoor de bestellingen op meer dan 1 miljard euro komen. Het creëert een 3D-beeld van de omgeving van het voertuig met behulp van een puntenwolk, met een nog ongeëvenaarde resolutie voor een automotive systeem.

Naarmate auto's meer autonoom en meer verbonden worden, evolueren de voertuigarchitecturen om meer sensoren en software in te sluiten. Valeo ontwikkelt innovatieve en krachtige domeincontrollers voor zowel parkeer- als rijautomatisering. Aangezien veel Chinese OEM's de fusie van ADAS en Infotainment in één domeincontroller ondersteunen, werkt Valeo aan een eerste standaardoplossing, die in 2024 in productie zal gaan. Deze kosteneffectieve oplossing voor L2-voertuigen voldoet aan de GSR-regelgeving en het NCAP.

 


Heruitvinding van de Interior Experience

 

Valeo vindt het leven aan boord opnieuw uit en biedt een nieuw niveau van comfort, veiligheid en meeslepende ervaring. Dankzij zijn expertise in perceptiesystemen en kunstmatige intelligentie biedt Valeo oplossingen voor de gehele interieurbelevingsreis. Op AutoShanghai 2023 presenteren we technologieën op het gebied van toegang (telefoon als sleutel), monitoring (interieur cocon & driver monitoring systeem) en interactie (houtachtige interactieve oppervlakken).

Het controlesysteem voor de bestuurder is bijvoorbeeld een levensreddende technologie, gebaseerd op een infraroodcamera die de alertheid van de bestuurder bijhoudt en tekenen van sufheid of afleiding detecteert. Onze op AI gebaseerde gezichtsherkenningsalgoritmen zijn getraind met behulp van gegevens van voornamelijk Chinese personen om sufheid, afleiding en emotie van gezichtsuitdrukkingen nauwkeurig te detecteren om een hoge nauwkeurigheid voor onze Chinese klanten te garanderen. Ons systeem is in massaproduktie in China sinds 2019 geweest, en wij hebben heel wat positieve feedback van eindgebruikers ontvangen.

 

 


Verlichting overal

 

Nu voertuigen steeds meer elektrisch en autonoom worden, zal verlichting nog belangrijker worden - zowel in als rond het voertuig, om het rijden te ondersteunen, signalen uit te zenden en intelligentie en personalisatie te bevorderen.

China is een trendsetter en een zeer dynamische markt, open voor de onbeperkte mogelijkheden die Valeo biedt op het gebied van design en communicatie. We werken samen met Chinese OEM's om de ontwikkeling van zichtbaarheidsoplossingen voor hun platforms te vergemakkelijken dankzij onze krachtige dynamische OLED-lampen die ontwerpvrijheid, hoogwaardige afwerking, personalisatie en een eerste niveau van communicatie mogelijk maken.

Op de stand presenteert Valeo Lighting Experience en de Digital Twin. Valeo ontwikkelt kunstmatige intelligentiesystemen om holistische ontwerpen in realtime te definiëren en te visualiseren door stijl, functionaliteit en technologieën te combineren. Deze geavanceerde systemen zullen de virtuele ontwikkeling van verlichtingsoplossingen versnellen, waarbij prototypes in het meest recente stadium worden gebouwd, waardoor de ontwikkelingskosten worden gereduceerd. De oplossingen lossen ook het probleem van hardwareveroudering op door stijlupdates aan te bieden gedurende de levensduur van het voertuig. Ons partnerschap met Ningbo Swell stelt ons ook in staat om state-of-the-art signalering geïntegreerd in centrale gebieden, eenvoudiger lokale ontwikkeling en decoratie aan te bieden.

China loopt voorop bij de ontwikkeling van autonoom rijden. Ons assortiment sensorreiniging draagt bij aan de betrouwbaarheid van geautomatiseerde auto's, ongeacht het weer en de seizoenen.

Tot slot wordt ook de binnenverlichting opnieuw uitgevonden en uitgebreid over oppervlakken om een meer meeslepende ervaring voor passagiers te creëren. Het kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het leveren van navigatie-informatie, het visualiseren van muziek, het creëren van gepersonaliseerde en ontspannen atmosferen, enz. Onderdompeling wordt mogelijk gemaakt door meerdere zintuigen zoals zicht, geluid en aanraking te gebruiken.