ЛЕТ
Kies profiel:
Garagist
  • Distributeur
  • Automobilist

Valeo Startmotoren /Alternatoren voor Stop-Start - 20 jaar technologie

Valeo stop-start StARS
De technologie achter het Valeo StARS stop-startsysteem is gebaseerd op precisie en efficiëntie en zorgt ervoor dat het afzetten en herstarten van de motor voor de bestuurder en de passagiers naadloos en onmerkbaar verloopt.

 

De auto-industrie is voortdurend in ontwikkeling, met een sterke focus op de ontwikkeling van technologieën die het brandstofverbruik verbeteren en de impact op het milieu verminderen. Een van die erkende innovaties is het Valeo StARS stop-startsysteem (Starter Alternator Reversible System), dat in 2024 20 jaar in productie is. Dit geavanceerde systeem gaat verder dan de mogelijkheden van standaard alternatoren en biedt een intelligente aanpak voor het beheren van de stroomvoorziening van een voertuig en het verlagen van het brandstofverbruik. Als eerste in zijn soor transformeerde het Valeo StARS stop-startsysteem de manier waarop voertuigen werken, door het naadloos stoppen en herstarten van de motor wanneer dat nodig is. Hierdoor maakte het de weg vrij voor een duurzamere en zuinigere rijervaring en werd het een echte game changer in de auto-industrie.

 

Waarom is het Stop-Startsysteem zo belangrijk?

Rijdend in steden staan voertuigen bijna 35% van de tijd stil (files, rode verkeerslichten...), waarbij de motor onnodig stationair draait. Het Stop-Startsysteem schakelt de motor automatisch uit wanneer het voertuig stilstaat en herstart de motor onmiddellijk zodra de bestuurder zijn voet van de rem haalt of het koppelingspedaal intrapt. Dit leidt tot een aanzienlijke vermindering van het brandstofverbruik en daarmee de CO2-uitstoot; iets waar elke autofabrikant veel aandacht aan besteedt!

 

Valeo StARS - Gebouwd voor comfort!

De technologie achter het Valeo StARS stop-startsysteem is gebaseerd op precisie en efficiëntie en zorgt ervoor dat het afzetten en herstarten van de motor voor de bestuurder en de passagiers naadloos en onmerkbaar verloopt. Deze naadloze werking wordt mogelijk gemaakt door real-time monitoring van de status van het voertuig, zoals de stand van het gaspedaal, het aangrijpen van de koppeling of rem en het ladingstoestand van de accu. Door gebruik te maken van deze gegevens kan het systeem weloverwogen beslissingen nemen over wanneer de motor moet worden afgezet en wanneer deze weer moet worden gestart. Hierdoor wordt het brandstofverbruik geoptimaliseerd, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties of het comfort.

 

tx

 

De evolutie van Stop-Startsystemen, aangevoerd door Valeo

Het concept van stop-startalternatoren heeft de laatste twee decennia sterk aan interesse gewonnen. Sinds het eerste systeem (StARS) in 2004 door Valeo werd geproduceerd, wordt de behoefte aan milieuvriendelijkere en zuinigere auto-oplossingen voortdurend gestimuleerd. Naast het StARS-systeem is Valeo de enige fabrikant die als pionier fungeert en drie andere verschillende oplossingen biedt voor OE en de aftermarkt:

Het Valeo i-StARS-systeem vertegenwoordigt een paradigmaverschuiving in de autotechnologie. Het maakt gebruik van de kracht van geavanceerde start-stopfuncties, om de prestaties van het voertuig te optimaliseren en het milieu te sparen. De kern van het systeem is intelligent energiebeheer, waarbij het start-stopproces naadloos wordt georkestreerd voor een ongeëvenaarde efficiëntie. Door een combinatie van geavanceerde sensoren en realtime gegevensanalyse anticipeert het Valeo i-StARS-systeem op de handelingen van de bestuurder en herstart het de motor naadloos. Het systeem doet dit met een opmerkelijke precisie en snelheid, in één gecombineerde eenheid waarin de oorspronkelijke externe ECU nu is geïntegreerd. De i-StARS+ versie is een zeven-fasenontwerp, waardoor het vanwege zijn extreme stilte de beste geluidsprestaties in zijn klasse levert en de CO2-uitstoot en het brandstofverbruik aanzienlijk vermindert..

 

tx

In de voorhoede van de 48 Volt-revolutie bevindt zich de Valeo 48 Volt i-BSG (Integrated Belt Starter Generator), een compact en krachtig systeem dat de functionaliteiten van zowel een starter als generator samenbrengt. Het eerste in zijn soort. Zijn technische kracht ligt in zijn vermogen om de elektrische behoeften van moderne voertuigen efficiënt en naadloos te beheren.

Dit aandrijfsysteem is, dankzij een vereenvoudigde architectuur die minder veiligheidsuitrusting vereist, gemiddeld 20% voordeliger dan hoogspanningsmotoren (60 Volt en meer). De i-BSG levert bovendien met meer comfort en vermogen 5% brandstofbesparing op in vergelijking met een 12 Volt stop-startsysteem.

 

ibsg

 

At the forefront of the 48 Volt voltage revolution is the Valeo 48 Volt i-BSG (Integrated Belt Starter Generator, a compact) and powerful system that brings together the functionalities of both a starter and generator – the first of its kind. Its technical prowess lies in its ability to efficiently and seamlessly manage the electrical needs of modern vehicles.

 

This powertrain system, is on average 20% more affordable than high-voltage motors (60 Volts and greater), thanks to a simplified architecture that reduces safety equipment requirements. The i-BSG also produces 5% fuel savings with increased comfort and power compared to 12 Volts stop-start system.

 

Conclusie

De naadloze integratie van de Stop-Starttechnologie in de elektrische architectuur van het voertuig, samen met het vermogen CO2-uitstoot te verminderen, het brandstofverbruik te verbeteren en nu, de mogelijkheid om energie terug te winnen tijdens het remmen en vertragen, positioneert het als een katalysator voor duurzame mobiliteitsoplossingen. Doordat industrieën en toepassingen over het hele automobielspectrum de Valeo Stop-Starttechnologieën omarmen, weerklinkt de impact ervan in passagiersvoertuigen, bedrijfswagenparken en diverse mobiliteitsplatformen. Dit draagt bij tot een milieubewustere en verfijndere rijervaring. Met de voortdurende vooruitgang en potentiële ontwikkelingen aan de horizon, staan Valeo Stop-Startsystemen klaar om de toekomst van duurzame mobiliteit vorm te geven en nieuwe maatstaven te zetten voor efficiëntie en milieuverantwoordelijkheid binnen de auto-industrie.