ЛЕТ
Kies profiel:
Garagist
  • Distributeur
  • Automobilist

Valeo viert 100 jaar innovatie

Dit jaar viert Valeo zijn 100e verjaardag. Nu zijn we een eeuw in het industriële avontuur, het bedrijf is een vooraanstaande speler in duurzame mobiliteit.

 

Valeo viert 100 jaar innovatie en voortdurend streven om mobiliteit eenvoudiger, veiliger en duurzamer te maken

 

Anticipatie, innovatie, transformatie...

 

Valeo heeft de afgelopen 100 jaar een radicale transformatie ondergaan, en de Groep heeft de vele veranderingen in de mobiliteitsruimte kunnen voorzien. En deze veranderingen versnellen, met hun schaal en tempo ongekend in de afgelopen jaren: de strijd tegen klimaatverandering versnelt de ontwikkeling van elektrische mobiliteit; steeds geavanceerdere rijhulpsystemen zorgen voor verbeteringen in de verkeersveiligheid; en de ervaring in het interieur wordt opnieuw uitgevonden terwijl de verlichting wordt getransformeerd, wat leidt tot nieuwe functies en nieuwe toepassingen in verschillende delen van het voertuig.

Als gevolg hiervan is Valeo een wereldleider geworden in elk van zijn bedrijven, met zijn technologieën aanwezig op alle gebieden van mobiliteit en daarbuiten: een op de drie nieuwe auto's wereldwijd is uitgerust met Valeo's rijassistentietechnologie en een op de drie auto's wereldwijd is uitgerust met Valeo's CO2-reducerende elektrische systemen.

 

e-mobiliteit voor een veranderende wereld

 

De oplossingen worden nu gebruikt in alle vormen van mobiliteit, van elektrische micro-mobiliteit (fietsen, e-scooters, e-motorfietsen, enz.) tot nieuwe vormen (bestuurderloze taxi's, bezorgdroids, enz.), om ze elektrisch, veiliger en meer autonoom te maken. Het gebruik van Valeo-technologieën heeft zich buiten de automobielwereld ook uitgebreid tot infrastructuur en nieuwe diensten: verkeersbeheer, voetgangersveiligheid, slimme verlichting in openbare ruimten, opladen van elektrische voertuigen en datacenterkoeling.

 

Koolstofneutraliteit tegen 2050

 

En Valeo zal blijven innoveren voor een veiligere, koolstofarme wereld. Valeo is volgens de ranglijst die in juni 2022 is gepubliceerd door het instituut voor intellectuele eigendom (INPI) de grootste Franse octrooiaanvrager ter wereld. Zij heeft zich er ook toe verbonden te helpen koolstofneutraliteit te bereiken tegen 2050.

Christophe Périllat, de Chief Executive Officer van Valeo, merkte op: "We vieren dit jaar een geweldig industrieel avontuur. Honderd jaar geschiedenis, gedrevenheid en betrokkenheid. Honderd jaar lang hebben we onze industriële uitmuntendheid ingezet voor onze autofabrikanten in nieuwe voertuigen, en onze distributeurs in de aftermarket, om geavanceerde technologie toegankelijk te maken voor de breedste markt en te voldoen aan de hoogste normen voor de automobielindustrie."

 

Humble Beginnings to Broad Horizons

 

Het Valeo-avontuur begon in 1923 in Frankrijk, in een werkplaats in de buurt van Parijs, waar de eerste remvoeringen werden vervaardigd. Het bedrijf breidde zijn activiteiten uit in heel Frankrijk voordat het internationaal ging: eerst binnen Europa, daarna in Brazilië en uiteindelijk wereldwijd. Een eeuw later is Valeo nu een technologiebedrijf dat partner is van 's werelds toonaangevende autofabrikanten. Die kleine werkplaats is uitgegroeid tot een internationale gigant met vestigingen in 29 landen en een personeelsbestand van 109.900 medewerkers.

 

We waarderen uw interesse
Bevestig je e-mailadres