Kies profiel:
Garagist
  • Distributeur
  • Automobilist

Zien en gezien worden! Het belang van goede autoverlichting en wissersystemen nu de winter voor de deur staat

Nu de winter voor de deur staat, de dagen steeds korter worden en het weer verslechtert, is het een goed idee om na te denken over de zichtbaarheidssystemen van uw auto: uw verlichting en uw wissersysteem. Bij verlichting moet u aan meer denken dan alleen de koplampen en bij wissen komt meer kijken dan alleen de ruitenwissers! Lees verder voor meer informatie...

 

Zorg vanbinnen en vanbuiten voor goed licht

Als u denkt aan de verlichting van uw auto, denkt u waarschijnlijk direct aan de koplampen. En terecht! De koplampen van uw auto spelen een belangrijke rol bij zichtbaarheid: de weg voor u wordt verlicht en 's nachts worden tegemoetkomende bestuurders geattendeerd op uw aanwezigheid.

 

Het risico om 's nachts bij een ongeluk betrokken te raken is drie keer groter dan overdag. Bijna de helft van alle dodelijke ongelukken gebeurt wanneer het donker is, terwijl slechts 20% van alle ritten 's nachts plaatsvindt. *

 

Nu de dagen korter worden, doet u er goed aan om te controleren of de koplampen goed werken en of deze het tegemoetkomende verkeer niet verblinden. Als uw koplampen aan vernieuwing toe zijn, kunt u overwegen de Matrix Beam-koplampen van Valeo te gebruiken. Met deze ledkoplampen van de nieuwste generatie kunnen bestuurders het groot licht aan laten zonder tegemoetkomend verkeer te verblinden. Dit biedt onder alle omstandigheden maximale zichtbaarheid.

 

Zoals u echter kunt zien op onze speciale verlichtingspagina, bestaat het verlichtingssysteem van uw auto uit meer dan alleen de koplampen. Alle lampen in en op uw auto spelen een belangrijke rol bij uw zichtbaarheid en veiligheid.

 

De achterlichten en knipperlichten zijn van groot belang voor de veiligheid onderweg en bij het voorkomen van ongelukken. Zorg ervoor dat alle verlichting goed werkt en overweeg om ledlampen te gebruiken aan de  achterzijde. Ledlampen zijn helderder dan normale halogeenlampen, wat de zichtbaarheid vergroot. Daarnaast verbruiken ze minder energie, wat leidt tot een lagere CO2-uitstoot.

 

Valeo, ontwerpt in samenwerking met de Japanse verlichtingsspecialist Ichikoh  verlichtingsoplossingen voor het interieur en exterieur die aansluiten op de vereisten van alle autofabrikanten. Valeo denkt altijd aan de toekomst. We hebben niet alleen geavanceerde niet-verblindende ledkoplampen ontwikkeld zoals de eerder vermelde Matrix Beam Daarnaast werken we ook aan het ontwikkelen van technologie van de toekomst in de automotivewereld: zelfstandig rijden. Recente doorbraken zijn het verlichten van voetgangersoversteekplaatsen om de veiligheid van voetgangers te garanderen en het projecteren van strepen op de weg om andere auto's en voetgangers te waarschuwen voor het feit dat een auto bezig is met draaien. Met Valeo ziet de toekomst van autoverlichting er zonnig uit!

 

Als het tijd is om de verlichting van uw auto te vernieuwen, kunt u vertrouwen op Valeo!

 

 

Duidelijk zicht op de weg 

Omdat de bestuurder eigenlijk alles ziet door de voorruit, is het belangrijk voor de veiligheid dat de voorruit schoon blijft en dat er duidelijk zicht is. Het is dan ook vreemd dat de wissersystemen nog altijd niet worden gezien als integraal onderdeel van het zichtbaarheidssysteem van een auto.

 

Als uw ruitenwissers sporen achterlaten, veel lawaai maken of niet al het water van uw voorruit vegen, dan is het tijd om deze te vervangen. Zodra de wissers zijn vervangen, kunt u aan de hand van de volgende stappen weer goed wissen sostituiti, potete mantenerne il corretto funzionamento con poche e semplici operazioni:

 

  • Houd uw voorruit schoon - afval kan de ruitenwissers beschadigen
  • Maak de voorruit in de winter altijd ijsvrij vóórdat u de ruitenwissers gebruikt - ijs kan de motor van de ruitenwissers en de wissers zelf beschadigen
  • Gebruik alleen speciale ruitenwisservloeistof - normale huishoudelijke producten kunnen de wissers beschadigen 

Valeo is wereldleider op het gebied van wissersystemen, en levert zowel originele onderdelen als reserveonderdelen in de aftermarket. Valeo biedt een uitgebreide reeks ruitenwissers voor voor- en achterruiten, van verschillende merken, zoals Valeo HydroConect™ en Valeo Silencio™. De Valeo-ruitenwissers zijn zowel stijlvol als efficiënt en zijn eenvoudig te gebruiken voor alle typen auto's.Valeo is pionier op het vlak van wisserontwerp. Valeo werkt nauw samen met autofabrikanten om nieuwe wissertechnologieën te ontwikkelen. Hierbij ligt de focus op aerodynamica, geluidsreductie en aansluiting op het ontwerp van auto's.

 

Valeo AquaBlade™

 

De Valeo AquaBlade™, behoort tot de nieuwste innovaties van Valeo.  Dit is een uniek wissersysteem waarbij gebruik wordt gemaakt van vloeistofkanalen in de wissers. Het zicht van de bestuurder wordt niet meer beperkt door de sproeiers en u kunt de voorruit altijd goed reinigen, hoe hard u ook rijdt en hoe de wind ook waait.

 

Valeo AquaBlade™ en alle andere Valeo-wissersystemen zijn ontwikkeld om de ultieme veiligheid te bieden op de weg. Vertrouw op Valeo voor al uw wisserbehoeften!  

 

*Bron: Valeoscope Lighting Systems (2015)