ЛЕТ
Kies profiel:
Garagist
  • Distributeur
  • Automobilist

Interieurfilters

Interieurfilters

ClimFilter™ Comfort

is een interieurfilter dat de inzittenden beschermt tegen stof, vervuiling en deeltjes. Het maakt gebruik van de eerste technologie die voor interieurfilters is ontwikkeld. Dit filter heeft een witte kleur.

 

ClimFilter™ Protect

is een gecombineerd filter met actieve koolstof dat deeltjes tegenhoudt en dat tevens beschermt tegen schadelijke gassen en onaangename geurtjes. Valeo adviseert ClimFilter™ Protect als veel wordt gereden op drukke wegen. Deze Valeo-filters filteren, dankzij hun OE-kwaliteit, ook de kleinste deeltjes uit de lucht. Deze filters zijn net als koolstof grijs van kleur. Om de kwaliteit van de filters te garanderen gebruikt Valeo alleen de best presterende actieve koolstof.

 

ClimFilter™ Supreme

Op basis van de gecombineerde technologie met actieve koolstof en een polyfenol coating biedt dit interieurfilter van Valeo de beste bescherming tegen deeltjes, gassen, vervuiling, geurtjes en allergene pollen doordat ze reeds in het filter worden geneutraliseerd. Dit filter heeft twee kleuren: de buitenzijde met de polyfenol coating is bruin en de binnenzijde is grijs. Bij tests is bewezen dat de doeltreffendheid van ClimFilter™ Supreme tegen de sterkste Europese allergenen 92% bedraagt, een bijzonder hoge waarde. Polyfenolen zijn natuurlijke verbindingen die veel voorkomen in planten en bekend staan om hun positieve gezondheidseffecten. Aangezien inademing van stoffen en luchtwegallergieën steeds meer aandacht krijgen, heeft Valeo een revolutionaire technologie ontwikkeld waarmee niet alleen pollen van buiten de auto worden tegengehouden en geneutraliseerd, maar waarmee ook allergenen in de auto onschadelijk worden gemaakt. Tot nu toe was geen enkel Europees interieurfilter in staat de blootstelling van de inzittenden aan allergenen te beperken. Momenteel hebben meer dan 2,1 miljard mensen wereldwijd en 213 miljoen mensen in Europa (tot 30% van de Europese bevolking) last van luchtwegallergieën. Deze cijfers zijn in de laatste tien jaar verdubbeld. De symptomen van luchtwegallergieën (niezen, kriebelig gevoel, waterige ogen, loopneus, ademhalingsproblemen, maar ook vermoeidheid, geïrriteerdheid en hoofdpijn) zijn niet alleen vervelend, maar ze kunnen ook de concentratie van de bestuurder aanmerkelijk verminderen. Aangezien vervuiling en permanente blootstelling aan allergenen ook op latere leeftijd tot allergieën kan leiden, is het belangrijk dit risico te beperken. Ook de veiligheid is in geding. Mensen met een allergie hebben een 30% hogere kans betrokken te raken bij een ongeval (1). De symptomen van een allergie kunnen de concentratie van de bestuurder verminderen. Zo legt een bestuurder die bij een rijsnelheid van 80 km/h niest 25 meter af met gesloten ogen (2). Het nieuwe ClimFilter™ Supreme is een door Valeo gepatenteerde innovatie die in 2013 voor het eerst in Europa werd geleverd. Tijdens de in 2013 in Rusland gehouden MIMS, de internationale autoshow van Moskou, ontving Valeo de award in de categorie "Innovatieve ontwikkeling van het jaar" voor dit interieurfilter dat allergenen neutraliseert. In 2005 was Valeo in Japan ook de eerste leverancier in de automotive-branche die een assortiment interieurfilters lanceerde die Japanse allergenen neutraliseren.

 

 

 

 

We waarderen uw interesse
Bevestig je e-mailadres