ЛЕТ
Kies profiel:
Garagist
  • Distributeur
  • Automobilist

VALEO ELEKTRISCH AANGEDREVEN COMPRESSOREN

VALEO ELEKTRISCH AANGEDREVEN COMPRESSOREN

Een revolutie in de klimaatregeling van de auto: De compacte en efficiënte elektrische compressor van Valeo.

De elektrisch aangedreven compressoren van Valeo betekenen een grote verandering op het gebied van klimaatregeling in de auto. Deze compressoren bieden hoge prestaties en koelcapaciteit voor zowel de airconditioning van het interieur, als het thermisch beheer van de batterij. Bovendien zijn ze ultracompact en licht, waardoor ze minder energie verbruiken. Het zijn echter niet alleen de afmetingen waarmee deze compressoren zich onderscheiden. Hun constructie garandeert maximale duurzaamheid en bestendigheid tegen hitte en vibraties.

   

De compressor speelt een cruciale rol in de koudekring, door het koudemiddel in het AC-circuit te laten circuleren en ten behoeve van een efficiënte warmtewisseling de systeemdruk te verhogen. Valeo’s scroll-ontwerp, gemaakt met het oog op weinig trillingen en geluid, zorgt voor meer comfort voor de passagiers en is als beste beoordeeld in zijn klasse voor NVH (noise, vibration, and harshness - geluid, vibraties en ruwheid).

 

Efficiënte klimaatregeling: hoe Valeo’s elektrisch aangedreven compressor een gamechanger is

Een geïntegreerde elektromotor drijft de compressor aan, zelfs wanneer de verbrandingsmotor is uitgeschakeld. Hierdoor kan een comfortabele interieurtemperatuur gehandhaafd worden, terwijl brandstof wordt bespaard en daarme de CO2-uitstoot wordt verminderd. Het specifieke ontwerp van de bevestiging dempt hogesnelheidsgeluiden en trillingen voor een stillere werking.

 

Elektrisch aangedreven compressoren zijn bijzonder nuttig in hybride en elektrische voertuigen. Deze gebruiken hoogspanningscompressoren, die voor aandrijving niet afhankelijk zijn van een verbrandingsmotor. Dit leidt in dergelijke voertuigen tot meer comfort als het gaat om airconditioning. Het interieur van het voertuig kan voordat de reis begint met een eenvoudige afstandsbediening op de gewenste temperatuur worden gebracht. De HV-compressor maakt gebruik van scroll-technologie om het koudemiddel te comprimeren, wat leidt tot ultrasnelle drukopbouw, maximaal koelvermogen en gelijktijdige koeling van het interieur en de batterij.

 

Elektrische compressoren van Valeo: De perfecte oplossing

Aangezien de elektrificatietrends een snelle overgang naar elektrisch aangedreven compressoren met een capaciteit van 800 V en meer aanjagen, hebben grote batterij-elektrische auto’s (BEV) en pick-ups extra (batterij)koelingselementen nodig. Dit maakt de elektrisch aangedreven compressoren van Valeo de perfecte oplossing. Met hun hoge prestaties, duurzame constructie en energie-efficiëntie zorgen deze compressoren voor klanttevredenheid en lopen ze voorop in klimaatregelingstechnologie voor auto's.