ЛЕТ
Kies profiel:
Garagist
  • Distributeur
  • Automobilist

Standaard wisselstroomdynamo's voor elektrische systemen van auto's

Standaard wisselstroomdynamo's voor elektrische systemen van auto's

De taak van de dynamo is ervoor zorgen dat de accu tijdens het draaien van de motor continu wordt geladen. De door de dynamo geleverde stroom voorkomt dat de accu ontladen raakt en zorgt voor de voeding van de elektrische functies van het voertuig. De dynamo wordt via een aandrijfriem aangedreven door de krukas. Bij draaiende motor zorgt deze aandrijfriem ervoor dat de dynamo gaat draaien zodat de bewegingsenergie wordt omgezet in elektrische stroom. Het belangrijkste principe is dat de draaiende beweging van de krukas wordt omgezet in elektriciteit. De betrouwbaarheid, de veiligheid en de hoogwaardige kwaliteit van de nieuwe producten zijn het resultaat van voortdurende innovatie en strenge testcriteria.

 

Dankzij de sterke vertegenwoordiging op de OE-markt levert Valeo snel dynamo's voor de meest recente toepassingen zoals de Audi A6, Mercedes-Benz C-Klasse, Renault Clio IV en Volkswagen Golf VII. Het assortiment nieuwe componenten bestaat uit producten van de hoogste kwaliteit, dankzij Valeo's strenge testcriteria voor OE-componenten. Bij deze tests met een duur van tot wel 1000 uur worden de stroomsterkte en de spanning gemeten en worden de elektrische belasting en de laadcyclus getest. Daarnaast worden de componenten tot het uiterste getest door ze bloot te stellen aan een zoutwaternevel, sterke temperatuurwisselingen en trillingen om het hoogste kwaliteitsniveau te kunnen bewerkstelligen.

 

Valeo is al meer dan 100 jaar een innovatieve specialist in draaiende componenten, van de Dynastar uit 1912 tot de microhybridetechnologie i-StARS® uit 2013. Valeo speelt snel in op de vraag van de markt en de technische ontwikkelingen en heeft daar zijn altijd al sterke positie op de OE-markt aan te danken: 1-fasedynamo, vloeistofkoeling en de nieuwste generatie dynamo's voor een optimaal rendement en comfort, zoals de EG dynamo. Valeo maakt gebruik van de beste technologieën die voor dynamo's beschikbaar zijn: het resultaat is een steeds groter vermogen en efficiency in combinatie met een compacte bouw. De EG dynamo (EG = Efficient Generation) maakt gebruik van specifieke modules die 10 keer zo efficiënt zijn als gebruikelijke diodes. Een baanbrekende technologie. Veel autofabrikanten passen deze technologie toe, zoals Volkswagen, BMW en Mercedes-Benz. Ruildynamo Het Valeo Premium-assortiment ruildynamo's bestaat uit bijna 1500 referenties voor de meeste Europese en Aziatische auto's. Dankzij het specifieke revisieproces voor dynamo's levert Valeo ruildynamo's van de hoogste kwaliteit.

 

De ingezamelde karkassen van dynamo's worden naar een specifiek productiecentrum verzonden, waar de verschillende stappen van het revisieproces worden uitgevoerd:

  1. Alle onderdelen worden gedemonteerd en alle componenten worden gewassen, behalve de rotor, die wordt met een staalborstel geborsteld. Lagers worden systematisch door nieuwe onderdelen vervangen.
  2. De rotor wordt elektrisch getest en van een laklaag voorzien om corrosie tegen te gaan. Nadat de stator is gewassen, wordt hij volledig met een staalborstel geborsteld om sporen van corrosie te verwijderen. Vervolgens wordt hij van een laklaag voorzien. De binnendiameter wordt nauwkeurig gekalibreerd en de uiteinden van de wikkelingen worden vertind en elektrisch getest.
  3. De poelies worden gecontroleerd en vervolgens van een laklaag voorzien en verchroomd. Vrijlooppoelies worden systematisch vervangen.
  4. De spanningsregelaars worden gewassen, gedroogd en gezandstraald. De borstels en veren worden vervangen.
  5. De diodes van de diodebrug worden afzonderlijk getest en indien nodig vervangen.

 

Voordat een laatste laklaag wordt aangebracht, worden alle gereviseerde componenten gemonteerd en wordt elk compleet product gecontroleerd op een speciale testbank (waarbij o.a. het toerental en de temperatuur worden gemeten, overbelastingscondities worden getest en de mechanische conditie wordt getest). OE-normen worden tijdens het gehele revisieproces nauwgezet gehanteerd. OE-testbanken en meetapparatuur worden gebruikt om de onderdelen op meer dan 40 controlepunten te valideren. Nadat ze zijn geassembleerd, worden alle gereviseerde onderdelen onder dezelfde omstandigheden opnieuw getest voordat ze van een etiket worden voorzien en worden verpakt. Alle gereviseerde dynamo's van Valeo zijn 100% asbestvrij.

We waarderen uw interesse
Bevestig je e-mailadres