ЛЕТ
Kies profiel:
Garagist
  • Distributeur
  • Automobilist

Waterpomp voor auto

Waterpomp voor auto

De waterpomp is een centrifugaalpomp. Hij voorkomt dat de motor oververhit raakt. Wanneer de motor draait, zorgt de pomp voor de circulatie van de koelvloeistof.

De waterpomp wordt via een riem aangedreven door de krukas. De waterpomp bevindt zich aan de voorzijde van de motor en wordt aangedreven door de distributieriem of de accessoireriem.

Valeo biedt u een compleet assortiment met een dekking van 86% van het Europese wagenpark en meer dan 550 onderdeelnummers met meerdere toepassingen.

 

Met de waterpompen van Valeo profiteert u van de enorme knowhow die Valeo als wereldwijd OE-specialist op het gebied van motorkoelingssystemen heeft. De waterpompen van Valeo voldoen aan de OE-specificaties (benodigde vloeistofstroom, mechanische weerstand en vloeistofdruk). Alle pakkingen en materialen zijn in de doos verpakt, voor een snelle en gemakkelijke montage in de werkplaats.

 

Voor een optimale werking van het koelsysteem kenmerken de waterpompen van Valeo zich door:

• Specifieke componenten: alle componenten, van het metalen huis tot het deksel, zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van internationale kwaliteitseisen (DIN*, ASTM**).

• Productdesign op basis van OE-specificaties: de turbine zorgt voor een optimale vloeistofstroom en -druk en de poelie voorkomt bijgeluiden en overmatige slijtage van de aandrijfriem.

• Toepassing van kwalitatief hoogwaardig lagervet voor een lagere geluidsproductie en een betere weerstand tegen extreme thermische gebruiksomstandigheden

• Een gecontroleerd aluminiumlegerings- en gietproces om putjesvorming door de koelvloeistof en porositeit van het materiaal te voorkomen. • Aanwezigheid van een dampdrukafvoeropening

• Alle pakkingen hebben een hoogwaardige materiaalkwaliteit met precies passende afmetingen en zijn perfect afgewerkt, voor een optimale afdichting tussen de waterpomp en de motor en een lange levensduur van de waterpomp. Hierdoor wordt de waterpomp beschermd tegen lekkage en vuil. 

 

Info van Valeo: Er zijn veel situaties die het noodzakelijk maken om de waterpomp te vervangen: als de waterpomp is beschadigd, bij preventief onderhoud of bij het vervangen van de distributieriem. Voor het doeltreffend (bij)vullen van het koelcircuit kunt u het Valeo FASTFILL® vulgereedschap gebruiken (Valeo onderdeelnummer: 698798) en Valeo Protectiv® koelvloeistof. De Valeo Protective® producten beschermen het koelcircuit van de motor tegen oververhitting, bevriezing en corrosie. • Assortiment Valeo Protectiv® gebruiksklare koelvloeistof: Protectiv® 35, Protectiv® 40, Protectiv® 50 • Assortiment Valeo Protectiv® geconcentreerde antivries: Protectiv® 100 en Protectiv® 112 * DIN = "Deutsches Institut für Normung", de Duitse nationale normeringsinstantie ** American Society for Testing and Materials

We waarderen uw interesse
Bevestig je e-mailadres