ЛЕТ
Kies profiel:
Garagist
  • Distributeur
  • Automobilist

LED en conventionele achterlichten voor auto's

LED en conventionele achterlichten voor auto's

Signaleringsproducten hebben twee hoofdfuncties. Ze informeren andere bestuurders en leveren een belangrijke bijdrage aan het design. Ongeveer 25% van het uiterlijk van nieuwe auto's wordt beïnvloed door de verlichting. Valeo, als fabrikant die constant innoveert op het gebied van design en veiligheid, ontwikkelt ook producten die minder energie verbruiken om zo de CO2-uitstoot te verlagen. De focus ligt hierbij op het gebruik van ledverlichting voor signaleringsfuncties.

 

De snelle reactietijd van leds verkort de remweg van het achteropkomend verkeer met 5 m bij een snelheid van 90 km/h. Led-achterlichten verminderen bovendien de CO2-uitstoot met 0,5 g per kilometer in vergelijking met gloeilampen. Valeo levert voor de IAM meer dan 500 onderdeelnummers voor achterlichten en ongeveer 200 onderdeelnummers voor koplampen. Gloeilampen zijn in de auto-industrie nog steeds het meest voorkomende type verlichting voor achterlichten en koplampen, maar de led-technologie krijgt steeds meer voet aan de grond, bij signaleringsfuncties nog meer dan bij koplampen.

 

LED Achterlichten Led-technologie voor achterlichten is een doeltreffende oplossing met vele voordelen. Deze technologie biedt autofabrikanten de mogelijkheid een onderscheidend element toe te voegen aan het design van elk model en de vele mogelijke verlichtingscombinaties te gebruiken die de led-technologie te bieden heeft. De kortere reactietijd van leds draagt bij aan de verkeersveiligheid. En dankzij hun lange levensduur zijn ze ook voor de consument een goed alternatief voor conventionele achterlichten. Light-emitting Diodes (leds) geven veel licht en verbruiken minder stroom dan normale gloeilampen. Bovendien bieden ze, dankzij hun compacte formaat, meer mogelijkheden qua design.