ЛЕТ
Kies profiel:
Garagist
 • Distributeur
 • Automobilist

Valeo Canopy™

Garagist/Distributeur

 

 

Ons wisserblad is duurzamer dankzij een verhoogd gebruik van natuurlijke, hernieuwbare of gerecyclede materialen.

-61% CO2

Valeo lanceert een wisserblad dat op een andere manier gemaakt wordt, met de missie de milieu-impact te beperken, zonder compromis in prestaties.

Een duurzamer wisserblad met een door Bureau Veritas gecertificeerde levenscyclusanalyse. Bureau Veritas is een van 's werelds toonaangevende onafhankelijke certificeringsinstanties.

Bureau Veritas QR Code

 

HOE ZETTEN WE AMBITIE OM IN REALITEIT?


Met bescheidenheid en precisie werkt Valeo met een globale aanpak op elk aspect:
van de selectie van grondstoffen tot de 100% kartonnen verpakking.

Uitstekende wisprestaties in de loop der tijd

Uitstekende wisprestaties in de loop der tijd

Een unieke combinatie van rubbers, om het meeste uit elk type materiaal te halen, waarbij de meeste op aardolie gebaseerde elementen worden vervangen door duurzamere materialen.

Een duurzamere rubbersamenstelling

Een duurzamere rubbersamenstelling

 

MEER DAN 80% natuurlijke, hernieuwbare of gerecyclede materialen:

 • Natuurrubber van hevea-bomen
 • Synthetisch rubber gemaakt van suikerriet en plantaardige oliën
 • Zwarte koolstof van gerecyclede banden
Een ruitenwisser gemaakt van gerecyclede materialen

Een ruitenwisser gemaakt van gerecyclede materialen

 • Metalen ruggengraat met tot 15% gerecycled staal*
 • Eindkapjes met tot 50% gerecycled kunststof*

 

Beperkt adapterafval voor reparateurs & consumenten

 • 1 voorgemonteerde adapter op 1 enkele flatblade
 • Beperkt adapterafval, in tegenstelling tot veel andere wisserbladen
 • Gemakkelijk te monteren: geprezen door reparateurs
100% kartonnen verpakking

100% kartonnen verpakking

 • >90% gerecycled karton
 • Bedrukt met watergedragen inkt (oplosmiddelvrij)
 • Volledig recyclebaar

Gemaakt in Frankrijk

 • Vervaardigd en verpakt in Valeo's Original Equipment ruitenwisserfabrieken in Frankrijk
 • Het beperkt het milieueffect van vervoer
 • Het staat snellere reactiviteit op de piekvraag toe

 

In een notendop is Canopy™ de 1e Valeo-ruitenwisser met duurzamere materialen.

 

Een reeks flatblades die 95% van het Europese wagenpark beslaat

 • 41 referenties (met één voorgemonteerde adapter) voor voertuigen die af-fabriek zijn uitgerust met flatblades
 • 10 referenties (met één voorgemonteerde haakadapter) voor voertuigen met conventionele ruitenwissers
 • Hoge Europees wagenparkdekking: dekking van 95% van de voertuigen, met inbegrip van toepassingen uitgerust met "natte wisserarmen", nieuwere Mercedes-toepassingen en voornaamste Europese elektrische & geëlektrificeerde voertuigen

 

Valeo biedt een volledig assortiment "point-of-sales"-materialen

 

*Gemiddeld is rubber goed voor ongeveer 30% van het totale gewicht van het wisserblad

 

Eenvoudige installatie

 

Haakarmtype (voorzijde)

Bajonettype (instructie C)

Klikadapter voor Mercedes (instructie E)

Brede adapter topvergrendeling - smalle adapter topvergrendeling

 

Klikadapter (instructie X-2)

 • Om de Canopy-ruitenwisserbladen duurzamer te maken hebben de teams van Valeo zich op drie aspecten gericht: 

 

 1. Vermindering van het gebruik van op aardolie gebaseerde materialen door:

Gebruik van hernieuwbare materialen die gewoonlijk niet worden gebruikt, zoals natuurrubber, plantaardige oliën en rietsuiker
Toename van het gebruik van gerecyclede materialen* (tot wel 15% van het volledige Canopy-ruitenwisserblad. Bij conventionele ruitenwisserbladen is dit 0%), zoals carbon black gemaakt van gerecyclede banden, gerecycled metaal en gerecyclede kunststoffen
Toename van het gebruik van ""natuurlijke"" niet-fossiele materialen, zoals calciumoxide en silica (5% van de rubbersamenstelling van het Canopy-ruitenwisserblad)

 

 1. Verkleining van de “carbon footprint” met een 61% lagere CO2-uitstoot dankzij:

De productie en de verpakking van de ruitenwisserbladen in Frankrijk
Materialen afkomstig uit duurzame bronnen (natuurrubber uit PEFC-gecertificeerde rubberplantages)

 

 1. Gebruik van een volledig recyclebare verpakking die voor meer dan 90% is gemaakt van gerecycled karton

 

 • Bij de projectontwikkeling is uitgegaan van de volgende kernpunten: 
 1. Analyse van de materialen die momenteel worden gebruikt voor de premium Valeo-ruitenwisserbladen en hun verpakking + brainstormsessies over het beperken van de “carbon footprint”
 2. Opzetten van 4 specifieke projectteams (Advanced Development-projecten, R&D, kwaliteit, inkoop, marketing)
 3. Ideeën en acties om het gebruik te beperken van (i) op aardolie gebaseerde materialen en (ii) om de CO2-voetafdruk van de gebruikte materialen (rubber, metaal, kunststof) en de verpakking te verkleinen
 4. Ontwikkelen en valideren van een nieuwe rubbersamenstelling met minder op aardolie gebaseerde materialen
 5. Samen met nieuwe toeleveranciers onderzoeken van grondstoffen en valideren van nieuwe kunststoffen van tot wel 50% gerecycled materiaal
 6. Onderzoeken en valideren van materiaal voor gerecycled karton voor verpakkingen 

 

 • Verklaring van Bureau Veritas, een van de wereldleiders op het gebied van certificatie: “Het nieuwe assortiment Valeo Canopy flat blade-ruitenwisserbladen met het voor Valeo specifieke rubber en de kartonnen verpakking zorgt voor een verlaging van de CO2-uitstoot van 525 g per ruitenwisserblad (= -61%)* ten opzichte van een in Azië geproduceerd assortiment Valeo flat blade-ruitenwisserbladen met synthetisch rubber en plastic verpakking.”

* gewogen gemiddelde gebaseerd op de levenscyclusanalyses (Scope 1, 2 en 3 upstream) uitgevoerd op ruitenwisserbladen met 3 verschillende lengtes: 350 mm, 600 mm en 750 mm."
 

 • Valeo Canopy-ruitenwisserbladen zijn gemaakt van een duurzamere rubbersamenstelling die voor meer dan 80% bestaat uit natuurlijke, hernieuwbare of gerecyclede materialen. Die 80% van de rubbersamenstelling bestaat uit 56% hernieuwbare materialen, 19% gerecyclede materialen en 5% natuurlijke/minerale materialen.

 

 • Valeo Canopy-ruitenwisserbladen bestaan voor een groter deel uit natuurlijke, hernieuwbare of gerecyclede materialen. Desondanks gaan ze lang mee en bieden ze uitstekende wisprestaties. Een conventioneel, in Azië geproduceerd Valeo Multi-connection-ruitenwisserblad is gemaakt van een rubbersamenstelling met minder dan 3% duurzame materialen, terwijl de rubbersamenstelling van een Canopy-ruitenwisserblad voor meer dan 80% bestaat uit duurzame materialen (56% hernieuwbare materialen, 19% gerecyclede materialen en 5% natuurlijke materialen). Om de wisprestaties van de ruitenwisserbladen te testen en te valideren heeft Valeo een serie tests opgezet waaraan alle ruitenwisserbladassortimenten worden onderworpen. Deze standaardtests (bestaande uit honderden cycli) zijn uitgevoerd op het Canopy-assortiment om de wisprestaties in de praktijk te kunnen meten: wisprestaties nieuw, kwaliteit, levensduur, neerklaptest, weerstand tegen ozon, weerstand tegen chemische invloeden, permanente zetting, geluid.Uit deze tests komt naar voren dat het Valeo Canopy-ruitenwisserblad dezelfde wisprestaties levert als andere premium Valeo-ruitenwisserbladen."
   

Valeo Canopy-ruitenwisserbladen worden geproduceerd en verpakt in de ruitenwisserbladenfabriek van Valeo in Frankrijk om zo het transport en de CO2-uitstoot te beperken. Het globale transport van een conventioneel, in Azië geproduceerd Valeo Multi-connection-ruitenwisserblad (van de aanvoer van grondstoffen tot de levering aan het centrale magazijn van Valeo in Frankrijk) vertegenwoordigt een CO2-uitstoot van 30,2 g. Voor een in Frankrijk geproduceerd en verpakt Canopy-ruitenwisserblad (van de aanvoer van grondstoffen tot de levering aan hetzelfde centrale magazijn) is deze waarde 15,2 g.

 • Valeo Canopy-ruitenwisserbladen bieden uitstekende wisprestaties. Om de wisprestaties van de ruitenwisserbladen te testen en te valideren heeft Valeo een serie tests opgezet waaraan alle ruitenwisserbladassortimenten worden onderworpen. Deze standaardtests (bestaande uit honderden cycli) zijn uitgevoerd op het Canopy-assortiment om de wisprestaties in de praktijk te kunnen meten: wisprestaties nieuw, kwaliteit, levensduur, neerklaptest, weerstand tegen ozon, weerstand tegen chemische invloeden, permanente zetting, geluid. Op basis van deze tests heeft Valeo geconcludeerd dat het Valeo Canopy-ruitenwisserblad dezelfde wisprestaties levert als andere premium Valeo-ruitenwisserbladen.
 • Uit de door Valeo uitgevoerde en door Bureau Veritas gecontroleerde levenscyclusanalyse (LCA) blijkt dat de CO2-uitstoot 61% lager is dan bij een conventioneel, in Azië geproduceerd ruitenwisserblad. De vergelijking is gemaakt op basis van de door Valeo op 2 producten uitgevoerde LCA's en door de klant aangeleverde gegevens. Bij de LCA's is uitgegaan van dezelfde hypotheses en dezelfde database.

 

 • De verificatie omvatte 5 stappen:
 1. Beoordeling van de LCA's op basis van de normen ISO 14040 “Levenscyclusanalyse - Principes en raamwerk” en ISO 14044 “Levenscyclusanalyse - Eisen en richtlijnen”
 2. Verificatie overeenkomstig de norm ISO 14067 “Broeikasgassen - Carbon footprint van producten - Eisen en richtlijnen voor kwantificering” van de waarde van de carbon footprint (CFP) zoals deze tijdens de LCA is bepaald
 3. Vergelijking van de CFP-waarde, waarbij ook rekening wordt gehouden met de onzekerheid van de berekening (overeenkomstig bijlage B van de norm ISO 14067)
 4. Verificatie van de vermindering van materiaal door het meten van de massa
 5. Verificatie van de Significante Milieuaspecten overeenkomstig de norm ISO 14040

Het nieuwe assortiment Valeo Canopy flat blade-ruitenwisserbladen met het voor Valeo specifieke rubber en de kartonnen verpakking zorgt voor een verlaging van de CO2-uitstoot van 525 g per ruitenwisserblad (= -61%)* ten opzichte van een in Azië geproduceerd Valeo flat blade-ruitenwisserblad met synthetisch rubber en plastic verpakking.

* gewogen gemiddelde gebaseerd op de levenscyclusanalyses (Scope 1, 2 en 3 upstream) uitgevoerd op ruitenwisserbladen met 3 verschillende lengtes: 350 mm, 600 mm en 750 mm. 

 

 • Wat is een levenscyclusanalyse?

De levenscyclusanalyse, die voortkomt uit de eis voor duurzame ontwikkeling, is een door de ISO-normen erkende evaluatiemethode die sinds 1997 wordt gebruikt. Hiermee kan de milieu-impact van een product, een dienst of een proces worden gekwantificeerd."
 

Het gebruik van een kartonnen verpakking voor de Valeo Canopy-ruitenwisserbladen is onderdeel van de strategie “I care 4 the Planet” van Valeo Service met als doel het gebruik van eenmalig te gebruiken plastics in verpakkingen te beperken. De Valeo Canopy-verpakking bestaat voor meer dan 90% uit gerecycled karton dat is bedrukt met inkt op waterbasis (zonder oplosmiddelen) en is volledig recyclebaar.

 

Canopy Catalogue Cover Left Hand Drive Canopy Catalogue Right Hand Drive