ЛЕТ
Kies profiel:
Garagist
  • Distributeur
  • Automobilist

Valeo lanceert Valeo Canopy™; het eerste wisserblad dat is ontworpen om de CO2-uitstoot te verminderen

Valeo Canopy™ innovatie voor meer duurzaamheid
Valeo lanceert Valeo CanopyTM; het eerste wisserblad dat is ontworpen om de CO2-uitstoot met 61% te verminderen in vergelijking met een Valeo-wisserblad dat representatief is voor de meeste wisserbladen die op de Europese markt worden verkocht(*)

 

Als onderdeel van het CAP 50-plan van Valeo om de koolstofvoetafdruk van haar gehele waardeketen te verminderen, zet Valeo Service, een Valeo-entiteit die zich toelegt op aftermarkt-activiteiten, zich in om de milieu-impact van haar activiteiten in de automobielsector geleidelijk te verminderen. Daarmee ondersteunt zij haar professionele partners in hun inspanningen bij te dragen aan een duurzamere aftermarket.

Valeo lanceert Valeo CanopyTM; het eerste wisserblad dat is ontworpen om de CO2-uitstoot verminderen. In vergelijking met een Valeo-wisserblad dat representatief is voor de meeste wisserbladen die op de Europese markt worden gecommercialiseerd (*), bedraagt die besparing 61%. Een prestatie die door het onafhankelijke Bureau Veritas getoetst is.

Het rubber van de Valeo CanopyTM-ruitenwissers is gemaakt van meer dan 80% natuurlijke, hernieuwbare of gerecyclede materialen, zoals rietsuiker, plantaardige oliën of zwarte koolstof van gerecyclede banden.

 

canopy rubber

 

In andere componenten van Valeo CanopyTM wisserbladen wordt een groter aandeel gerecycled materiaal gebruikt; tot 15% gerecycled staal in de metalen structuren en tot 50% gerecycled plastic in de eindkapjes.

Het Valeo CanopyTM-wisserbladenassortiment wordt gebruiksklaar en met groot montagegemak geleverd, zonder dat er onnodige adapters moeten worden weggegooid. Het assortiment dekt 95 procent van de voertuigen in het Europese wagenpark.

Hier stopt het voor Valeo niet; Valeo CanopyTM wordt geleverd in 100% kartonnen verpakking, volledig recyclebaar en bedrukt met watergedragen inkt.

pakaging

 

Naast de acties op het specifieke Valeo CanopyTM-assortiment streeft Valeo ernaar om bij al haar wisserbladen kunststof verpakkingen voor eenmalig gebruik tegen het einde van 2024 in Europa te elimineren, door ze te vervangen door duurzamere kartonnen oplossingen.

 

Tot slot, met Valeo CanopyTM bevordert Valeo zowel de industrie als de werkgelegenheid in Europa, aangezien het wordt vervaardigd in de Valeo-fabriek in Issoire (Frankrijk), waaruit de meeste Valeo-ruitenwissers voor de Europese markt al afkomstig zijn. De fabriek zet zich al meer dan 10 jaar in voor een energie-efficiëntieplan en is middels het ISO 50001-label gecertificeerd voor "Energiebeheer".

wiper

 

Marlène Carrias-Iked, VP Strategic Marketing, Digital & Innovation - Valeo Service: "Als onderdeel van het programma 'I Care 4 the Planet', lanceert Valeo met Valeo CanopyTM zijn eerste aftermarket-innovatie, ontworpen om de impact op het milieu aanzienlijk te verminderen. Dit aanbod komt tegemoet aan de bij consumenten toenemende vraag naar duurzaamheid. Valeo CanopyTM-ruitenwissers zijn gepland vanaf deze zomer in Europa in de verkoop te gaan, om klaar te zijn voor het regenseizoen."

 

(*) De Valeo CanopyTM Flatblade, met een specifiek rubber en verpakt in kartonnen doos, maakt een CO2-emissiereductie van 61% mogelijk, in vergelijking met een in Azië geproduceerd Valeo Flatblade-product, representatief voor de meerderheid van de gecommercialiseerde wisserbladen op de Europese markt, voorzien van synthetisch rubber en plastic verpakking.

 

Meer lezen

We waarderen uw interesse
Bevestig je e-mailadres