Kies profiel:
Garagist
  • Distributeur
  • Automobilist

VALEO MATRIX BEAM

DE VALEO MATRIX BEAM-VERLICHTINGSTECHNOLOGIE VOOR DE AFTERMARKET

 

De Valeo Matrix Beam is een niet-verblindende grootlicht-technologie die is ontwikkeld om de verlichtingservaring van de bestuurder en het comfort tijdens het rijden te verbeteren. Deze intelligente Valeo-technologie is gericht op een beter zicht voor de bestuurder terwijl andere voertuigen op de weg niet worden verblind. Deze hypermoderne technologie, die wordt gebruikt op de Audi A3 (2016), is nu al beschikbaar voor de aftermarket.

Niet-verblindend grootlicht (of adaptieve verlichting - ADB)

Het principe van het niet-verblindende grootlicht is het aanpassen van het straalpatroon aan de aanwezigheid van tegemoetkomende en voorgaande voertuigen om het verre zicht voor de bestuurder te verbeteren zonder ongemak, afleiding of verblinding te veroorzaken voor andere weggebruikers.

 

Waarom is de Valeo Matrix Beam zo specifiek?

Ondanks hun hoge effectiviteit hebben sommige niet-verblindende grootlichtsystemen nog steeds een aantal functionele tekortkomingen. Ten eerste is er slechts één verduisterd patroongedeelte. Indien er twee of meer voertuigen worden gedetecteerd, omvat dit de hele groep, waardoor het zicht tussen de voertuigen wegvalt.

Ten tweede is de hoeveelheid doorgelaten licht die wordt uitgestraald niet meer de som van de rechter en linker straal omdat de straal aan de tegenoverliggende zijde wordt verduisterd.

 

De Valeo Matrix-technologie die is geïntroduceerd op de Audi is een digitale anti-verblindingsoplossing die bestaat uit vele ledsegmenten. Elk ledsegment wordt aangestuurd door een onafhankelijke chip. Het verduisterde gebied wordt bereikt door een of meerdere ledchips uit te schakelen, bij elk van de koplampen, zonder bewegende onderdelen. Deze oplossing behoudt de maximale lichtoutput in het niet-verduisterde gedeelte en kan verschillende zones tegelijkertijd verduisteren.

Valeo is altijd op zoek naar de beste technologieën en levert alle grote technologieën die op de markt zijn gebracht; Valeo speelde al een rol met het leveren van Advanced Front Lighting Systems en Full Advanced Front Lighting Systems die de lichtprestaties en -distributie aanzienlijk optimaliseren en zicht en veiligheid voor bestuurders en voetgangers verbeteren.

 

Valeo biedt bijvoorbeeld Full AFS op de Audi Q7-toepassing (2009, beste in zijn klasse); dit omvat AFS TriXenon koplampen die grootlicht, stadslicht en snelwegfuncties combineren met led-gebaseerde dagrijverlichting (DRL). Het hele assortiment Audi Q7-koplampen (halogeen, dubbele xenon en AFS TriXenon) is beschikbaar voor de aftermarket.

 

AFS – Advanced Front Lighting System

Het doel van AFS is het aanpassen van de lichtdistributie aan de weg voor optimale verlichting in vele rijsituaties. De verlichtingssystemen zijn geëvolueerd van traditionele lichtbronnen in koplampen naar meer complexe ontwerpen met verlichtingsmodules die verschillende verlichtingsprofielen creëren. AFS is in eerste instantie de naam van het Europese Eureka-project dat in 1993 van start ging. Sinds 2003 heeft de wetgeving zicht ontwikkeld om Advanced Front Light Systems (AFS) te omvatten en begint ze andere functies op te nemen voor het verbeteren van zicht en veiligheid.

 

Full AFS - Full Advanced Front Lighting System

Met Full AFS-technologie kunnen bestuurders profiteren van optimaal zicht onder alle omstandigheden, wat de stress van 's nachts rijden vermindert en het visuele comfort en de veiligheid verbetert. Het systeem past de lichtdistributie automatisch aan de positie van het voorgaande en tegemoetkomende verkeer aan. Full AFS is het begin van een nieuw tijdperk van lichtdistributie voor verschillende typische rij-omstandigheden en past de straal aan het wegtype, de wegomstandigheden, weersomstandigheden, bestuurdersacties zoals knipperlicht of stuurgebruik aan.

 

Omdat Valeo geeft om alle klanten, zet de aftermarketspecialist zich in om te voldoen aan de vereisten van klanten en de beste ondersteuning te bieden:

           

  • Verbeterde zicht- en leesbaarheid op Tecdoc®
  • Technische training en promotie met onze ervaren professionele automotive trainers, die de aftermarket kennen. 

Technische hotline en Connected Assistance voor snelle en professionele antwoorden over verwijzingen, toepassingsvereisten of plaatsingsproblemen: bell 00800 9000 50 80 (gratis nummer).

PERSBERICHTEN